Vasaros šokių stovykla 2021

Vievio kultūros centras įgyvendino Elektrėnų savivaldybės finansuojamą projektą „Vasaros šokių stovykla 2021“.

image1 2

2021 m. rugpjūčio 2-71 dienomis Vievio miesto ir aplinkinių vietovių vaikai bei jaunimas dalyvavo Vasaros šokių stovykloje, kur dalyviai aktyviai leido laiką, bendravo, socializavosi, susipažino su įvairiomis šokio rūšimis. 30 dalyvių (10-16 metų amžiaus) 6 dienas praleido kartu Skubėtų kaimo turizmo sodyboje, esančioje Šalčininkų rajone. Stovyklos pirmąją dieną buvo rengiami susipažinimo bei bendrumą skatinantys žaidimai.

image7  image4 3  image6

Stovyklos programa buvo intensyvi ir aktyvi: rytą pradėdavo nuo rytinės mankštos ir apšilimo, vėliau laukdavo 4 skirtingų šokių pamokos, sporto užsiėmimai/žaidimai, kūrybinė veikla. Vakarais buvo organizuojamos šokių diskotekotekos, šokių maratonai, kultūriniai vakarai, kino vakaras bei supažindinta su šokio istorija. Stovyklos dalyviai praleido laisvalaikį aktyviai integruojant choreografines ir sportines veiklas. Stovyklos veiklų metu buvo vedami sportinių, šiuolaikinių (gatvės), folklorinių (lietuvių liaudies) ir netradicinių šokių užsiėmimai (šokiai su juostomis bei lankais). Aktyvios stovyklos veiklos suteikė galimybę jaunimui pažinti skirtingas šokių rūšis, jas išbandyti praktiškai bei atrasti mėgstamą šokių žanrą. Stovyklos metu buvo suorganizuota išvyka su baidarėmis, kur dalyviai plaukė Visinčios upe. Daugeliui tai buvo pirmoji patirtis, tiek plaukti baidarėmis, tiek dalyvauti stovykloje.

image5   image3 3

Taigi, šio projekto deka, stovyklos metu buvo užtikrintas prasmingas vaikų užimtumas, aktyvi meninė bei sportinė veikla, bendrų užduočių metu mažinama socialinė atskirtis. Dauguma dalyvių džiaugėsi susiradę naujų draugų bei norėtų vėl dalyvauti tokioje stovykloje kitais metais.

Projektą finansuoja